top of page

Unutmak ihanettir


VATAN SAĞOLSUN

Vurulmuşum,


Dağların kuytuluk bir boğazında,


Vakitlerden bir sabah namazında,


Yatarım,


Kanlı, upuzun…


Televizyonlarda, yalnızca kırk beş saniyeliğine kahraman olan şehitlerimiz… Bizi, buna alıştırmak isteyenlerle ve korkarak söylüyorum ki belli ölçüde de bunu başarmış olanlarla aynı havayı soluyoruz.


İsimler geliyor, isimler geçiyor. Sadece okuyup ruhları şad olsun diyerek geçiyoruz. Geçmeyin. Unutmayın. Unutturmayın.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremde yıkılan evleri, hâlâ çadır kentte yaşayan insanları nasıl unuttururuz?


Piyade Söz. Er Müslüm Özdemir’in hayaliydi ailesine ev almak. Irak’ın kuzeyinde Pençe-Kilit Harekâtı Bölgesi’nde şehit düştü. Şehit Özdemir, ailesine askere gitmeden önce, “Evlenmeden önce size ev alacağım,” demişti.


Piyade Uzman Çavuş Serkan Sayın’ın Adıyaman’da yaşayan ailesine de haber ulaştı. Altı kardeşi var Serkan Sayın’ın. Bir abisinin de astsubay olarak görev yaptığı öğrenildi. Şehit annesi fenalaşınca ambulansla hastaneye kaldırıldı.


Piyade Söz. Er Emrullah Gülmez yirmi iki yaşındaydı. Cenazesi yarın, Kahramanmaraş’ın Göksün ilçesinden toprağa verilecek.

İst. Söz. Er Muhammed Tunahan’ın şehâdet haberi, Eskişehir’deki ailesine ulaştırıldı. Eskişehir’deki baba evine Türk bayrağı asıldı.

Şehidimiz, ailenin üç çocuğundan en küçüğüydü.


Piyade Söz. Er Kemal Batur, dört kardeşten en büyüğüydü. Yirmi üç yaşında olan Batur’un evine Türk bayrakları asıldı. Yakınları ve komşuları şehidimizin evine akın ettiler.


Piyade Üsteğmen Gökhan Delen’in şehâdet haberini alan anne ve babası fenalaştı. Aksaray’da oturan ailenin evine Türk bayrağı asıldı.

Piyade Uzm. Çavuş Hakan Gün, Pençe-Kilit Harekâtı Bölgesi’nde üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada şehit oldu. Gaziantepli Uzman Çavuş Hakan Gün, yirmi sekiz yaşındaydı. Şehâdet haberi Gaziantep’te yaşayan ailesine verildi.


Piyade Uzm. Çavuş Ahmet Köroğlu’nun şehâdet haberi İstanbul Tuzla’da yaşayan ailesine ulaştırıldı. Ahmet Köroğlu’nun yakın akrabası Ömer Cin, “Şehidimizin amcasının oğlu da 2008 yılında Şırnak’ya şehit oldu. Aynı aileden ikinci şehidimiz,” dedi.


İst. Söz. Er Murat Atar’ın şehâdet haberi, Ordu’nun İkizce ilçesine bağlı Bolluk Mahallesi’nde oturan ailesine ulaştı. Askeri yetkililer aileye haberi verdikten sonra anne Selma Atar gözyaşlarına boğuldu. Şehidin evine Türk bayrakları asıldı.


Birer isim değil, yalnızca birer can da değil. Her biri apayrı dünya… Her biri düştüğü yeri cayır cayır yakan kahraman şehitlerimiz için hiç unutmamalıyız. Unutmak, ihanetle eş değerdir.

Çünkü Ahmet Arif’in dediği gibi; vurulmuşum hiç sorgusuz, yargısız.

Commentaires


bottom of page