top of page

Tuzlalılar Ne Konuşuyor ? (Kasım 2023)

Güncelleme tarihi: 23 Kas 2023



Kasım ayının son haftasına geldiğimiz bu günlerde okullarla alakalı ödemeler hala gündemimizde. Velilerden yoğun mesajlar almaktayız. Milli Eğitime defalarca yazılmış fakat sonuç alınamamış...


İsrail'in Filistin'e yaptığı zulm ülkemizde maalesef birçok haber ajansı tarafından sansurlenirken takipçilerimizden yoğun paylaşım talebi almaktayız.


Kamil Abduş Parkında çok fazla fare görüldüğüne dair farklı günlerde mesajlar aldık. İBB nin artık buraya el atması gerektiği kanısındayız.


Aydınlı mahallesinde son 1 aydır çok fazla elektrik kesintisi olmaktadır. Yaşanan kesintilerden dolayı mahalle sakinlerinin beyaz eşyalarında büyük hasarlar meydana gelmeye başladı. Ayedaş, kesintilerle alakalı sürekli sokak bilgisi alıp duruyor. Fakat kesintiler devam etmektedir. Buna acilen çözüm üretilmeli.


Bu bölgedeki E5 karayolu üzerindeki yaya geçitlerinin bazılarına hala asansör yapılmamıştır. Engellilerimiz ve çocuklu ailelerimiz büyük sorunlar yaşamaktadırlar.


Tuzla Belediyesinin bazı personelleri tarafından atılan bir videoda İBB nin çöp taşıma araçlarının çöp boşaltım istasyonunda uzun kuyruklar oluşturduklarını görmekteyiz. Burada personeller işlerinden geri kaldıklarından yakınmaktadırlar.


Bize gelen mesajlara göre İstasyon Mahallesindeki dereden pis kokular gelmeye devam ediyor. Yıllardır böyle... Hala bir şeyler yapılmıyor. Buradaki vatandaş durumdan çok rahatsız. Aynı durum İston tarafı içinde geçerli.


Tuzla Belediyesinin paylaşımlarımıza anında dönüş yaptıklarını ve belirttiğimiz adreslerdeki çöpleri aldıklarına dair olumlu haberler almaktayız. Buradan kendilerine teşekkür eder çalışmalarının aksamamasını temenni ederiz.


Aydıntepe mahallesi eski muhtarlık mevkiine Polis Emniyet Şubesinin yapılacağını, inşaat alanına asılan tabeladan öğrendik ve de çok sevindik. Yaptığımız paylaşımda bir çok olumlu dönüş aldık.


Tuzla'daki Muhtarlık seçimlerinin iyice kızıştığını görmekteyiz. Birçok mahalle adaylarını çıkarttı ve de yeni adaylar belirmeye devam ediyor. Mahalleler arasında en belirgin çekişme şuan Aydınlı Mahallesinde yaşanmaktadır. Diğer mahallelerde süreç daha sakin ilerlese de fırtına öncesi sessizlik demek yanlış olmaz.


Belediye seçimlerinde ise Şadi Bey'in yeniden aday olmayacağı ve yerine Ak Parti İlçe bakanı Talha Tayfur'un aday olacağı bilgilerini duyum almaktayız. diğer tarafta ise CHP ve İYİ Partı ortak aday çıkarma noktasında hala anlaşmaya varmış değiller. CHP den Bekir Kavalcı, Cemil Ekşi ve Bülent Akköse; İYİ Partiden ise Akın Gürkan ve ilçe başkanı Recep Karaot'un ortak mütabakat halinde aralarından birinin AK Partili adayın karşısına çıkacağı söylentiler arasında iken iyi parti Akın Gürkan'ı Tuzla'da Belediye Başkanlığına aday olarak gösterdi... CHP nin aday çıkarıp çıkarmayacağı merak konusu oldu...


Son zamanlarda Tuzla Belediyesinin Tuzla'daki yollardan dolayı yoğun eleştirilere maruz kaldığını bize gelen mesajlardan anlamaktayız. İBB'nin ise Tuzla'daki koku sorununu sahiplenip bir türlü çözüme kavuşturamamış olması

Tuzla halkında yoğun hayal kırıklığına sebep olmuştur. Yollar konusunda büyük ana yollar İBB nin kontrolündeyken ara sokakların tümü Tuzla Belediyesinin sorumluluğundadır. Caddeler ise bölüşülmüştür. Koku sorununda vatandaşın şikayetlerine karşılık topu birbirine atan İBB ve Tuzla Belediyesi, oluşan talepleri son zamanlarda hiçbir çağrıya cevap vermeyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığına yönlendirerek yakayı bir şekilde sıyırmayı ummaktadırlar.


Son olarak gözlemlediğimiz kadarıyla Tuzla'da yaşanan kazaların %90'ı hep aynı

noktalarda meydana gelmektedir. Buraları il ve ilçe belediyelerine sunduk fakat her defasında "oraya yapılacak bir şey yok" yanıtını aldık. Halbuki ne mühendislerimiz var...


Goruslerinizi bekleriz. Sayfa altından yorumda bulunup dusuncelerinizi bizimle paylasabilirsiniz.


Tekrar görüşmek dileğiyle.



Tuzla Güncel Haber



Comments


bottom of page