top of page

Tuzla Protestan Kilisesi’nin Paskalya Kutlamasına Katıldık

Tuzla Protestan Kilisesi’nin Paskalya Kutlaması, 31 Mart Pazar günü saat 11.00’de gerçekleşti. Biz de Tuzla Güncel olarak kutlamaya katıldık ve birtakım notlar aldık.




Program kutlamanın amacının ne olduğu hakkında bir açılış konuşmasıyla başladı, İncil’den çeşitli ayetler okundu. Ardından İsa Mesih’in dirilişinin işlendiği ilahilerle devam etti. İlahiler söylenirken herkes ayağa kalktı ve saygıyla eşlik etti.






Daha sonrasında kiliseden bir kişinin Hristiyanlıkla tanışma hikâyesini dinledik. Farklı bir inançtayken nasıl İsa Mesih ile tanışıp Hristiyan olduğunu anlattığını yaşam hikâyesi oldukça etkileyiciydi.

Bu tanıklığın ardından İsa Mesih’in yaşamından ve dirilişinden kesitler taşıyan bir barkovizyon gösterimi yapıldı. Barkovizyon gösteriminden sonra kilise Pastörünün vaazını dinledik. Bu vaazda günlük yaşam, Hristiyan ahlakı ve İsa Mesih’in dirilişi konu edinildi.




Vaazdan sonra ise tekrardan ilahiler söylendi ve kapanış konuşması yapıldı. Birçok ziyaretçinin ve Hristiyanın katıldığı kutlamanın baştan sona Türkçe olduğunu da hatırlatalım.


Siz de aşağıdaki linke tıklayarak videomuzu izleyebilir, YouTube kanalımıza abone olabilirsiniz.


Comments


bottom of page