top of page

Tuzla Protestan Kilisesi

Tuzla Sahili’nde bir kilise olduğunu biliyor muydunuz? Müslüman âlemi Ramazan’ı yaşarken gelin sizlerle başka bir dinin mensuplarına bakalım:





Cami Mahallesi, Dolmabahçe Sokak’ta yer alan Tuzla Protestan Kilisesi, yaklaşık dört sene önce açılmış.





Faaliyetlerini Protestan Kiliseleri Birliği Vakfı adı altında da sürdüren bu kilise, Tuzla ilçesine bir zenginlik katıyor.





Kilisenin ikinci katında ibadethane salonu var ve yaklaşık 50-60 kişilik. Sol tarafta ise Hristiyanlığın kadim hikâyelerini anlatan perdeler var. Hz. İsa’nın doğuşu, Hz.İsa’nın çarmıha gerilişi, Hz.İsa’nın dirilip geri geleceğini ve Hristiyanların paydaşlığını konu ediniyorlar.



Burada her Pazar saat 11.00’de halkın da izleyebildiği ibadetler gerçekleştiriliyor. Kilise Salı ve Perşembe günleri 10.30-15.30 arası halkın ziyaretine açık.





Dışarıya baktığımızda ise, kilisenin kapısında İncil’den bir ayet ile karşılaşıyorsunuz: Tanrı Sevgidir. Hemen yan tarafta ise Hristiyanlık konulu kitapların ücretsiz verildiği bir stant var.





31 Mart saat 11.00’de Paskalya kutlanacak ve bütün Tuzla halkı davetli. Bizi konuk ettikleri için kendilerine teşekkür ediyoruz.




Siz de aşağıdaki linke tıklayarak videomuzu izleyebilir, YouTube kanalımıza abone olabilirsiniz.


Comentarios


bottom of page