top of page

Tuzla'nın Yeni Başkanını Tanıyalım

 

31 Mart seçimleri tamamlandı ve henüz kesinleşmemiş sonuçlara bakacak olursak Tuzla’da Eren Ali Bingöl kazandı. Gelin sizlerle yeni başkanı tanıyalım.





Eren Ali Bingöl, 1993 yılında İstanbul'da doğdu. Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Erasmus Plus programı kapsamında İtalya'da mülteci politikaları üzerine çalışmalar yürüttü.





Aile şirketindeki çalışmaları ile öğrencilik hayatını aynı anda sürdürdü. Hukuk fakültesi eğitimi ve mesleki birikimiyle kentsel dönüşüme hak ve adalet temelli bakış açısını pekiştirdi.





18 yaşında Cumhuriyet Halk Partisi'ne katıldı ve gençlik kollarında hukuk ve seçim işlerinden sorumlu ilçe başkan yardımcılığı, ilçe eğitim sekreterliği ve ilçe hukuk komisyonu başkanlığı, ilçe seçim kurulu üyeliği gibi görevlerde aktif rol aldı.





2019 yılında İstanbul'un en genç ilçe başkanlarından biri olarak Tuzla İlçe Başkanlığına seçildi. İlçe Başkanlığı görevi süresince Tuzla'nın koku sorunu ve Konaşlı bölgesinin imar planı gibi önemli sorunlar üzerine çalışmalar yaptı.


31 yaşında Tuzla’da başkan olarak, aynı zamanda İstanbul’un en genç belediye başkanlarından biri olmuştur.



Siz de aşağıdaki linke tıklayarak videomuzu izleyebilir, YouTube kanalımıza abone olabilirsiniz.


Comentarios


bottom of page