top of page

Tuzla FESK Basketbol Akademisi

Bugün Tuzla Güncel olarak antrenmanlarını Tuzla Cezeri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapan FESK Basketbol Akademisi’ni ziyaret ettik. Salonda otopark var ve ulaşım kolay. Kulübe 5-17 yaş arası kız ve erkek sporcular kabul ediliyor. U9 ve U18 arası takımları var ve her sporcuya özel lisans çıkartılıyor. Tuzla’da tek kız basketbol takımının olduğu akademi de burası, U16 ve U10 arası kız takımları var ve kendi kategorilerinde finale çıkmışlar.





Kulüp 2017 yılında Mustafa Eser tarafından kurulmuş, altyapı sorumlusu olarak Gökhan Özşen var. Antrenmanlara katılan üç antrenör daha var. Kulüp 9-13 Haziran arasında Balıkesir Ören’de Yaz Kampı düzenleyecek. Bununla birlikte akademi adı altında yurtdışında da kamplara ve turnuvalara katılıyorlar, sporcu burslarıyla Amerika’ya basketbolcular gönderiyorlar. Türkiye Basketbol Federasyonu’nun düzenlediği maçlara gidiyorlar. Ayrıca özel liglerde de yer alıyorlar.





Hafta içi 17.00’den sonra, hafta sonu ise 09.00-19.00 arası çalışıyorlar. Antrenmanlar minimum 1 saat sürüyor. Hem takım antrenmanları hem de kişisel gelişim antrenmanları var. Bütün sporcular tek tek takip ediliyor, antrenmanlar üzerinden devamlılık esas kabul ediliyor ve buna göre altın, gümüş ve bronz rozetler alıyorlar. Diyetisyen tarafından yazılan beslenme düzenine bütün sporcular uyuyor, ayrıca antrenörler sporcuların uyku ve duş düzenine de dikkat ediyor. Kulüpte bu disipline uymak çok önemli. Lise ve üniversite sınavlarının olduğu senelerde spor yapan U14 ve U18 takımlarına biraz daha esneklik tanınıyor.





Ek olarak takım arası sosyal bağlara da dikkat ediliyor, tatil dönemlerinde sinema, yemek ve bowling etkinlikleri yapılıyor. Sporcuların doğum günleri de sosyal medya üzerinden kutlanıyor. Takım içerisinde yaşanan oyuncu veya veli kaynaklı problemleri çözmek için kulübe bağlı bir psikolog çalışıyor.







FESK sosyal medyayı da aktif kullanıyor ve her maça gelen bir fotoğrafçıları var. Bizleri ağırladıkları için kendilerine teşekkür ederiz.


Siz de aşağıdaki linke tıklayarak videomuzu izleyebilir, YouTube kanalımıza abone olabilirsiniz.

Comentários


bottom of page