top of page

Tuzla’daki Tarihi Camiler

Camilerin kültür ve sosyal hayatımızdaki yeri büyüktür. Biz de sizlere bilgi verebilmek adına Tuzla Güncel olarak Tuzla’daki tarihi camilerimizi araştırdık.





1-      Nişancı Mehmet Paşa Cami: Tuzla Aydınlı’da Bahar Caddesi üzerindedir. Sultan III. Ahmet’in sadrazamlarından Nişancı Mehmet Paşa tarafından yaptırılmıştır. 16 Ocak 1714 tarihinde ibadet yapılmaya başlanan cami, o dönemde tam olarak tamamlanamamış, yapılan bağışlarla 1890 tarihinde inşaatı tamamlanmıştır.





Mimarisi oldukça güzeldi ve giriş kısmında Aydınlı Köyü’nden 1.Dünya Savaşı’nda şehit verdiğimiz kişilerin isminin yazılı olduğu bir tablo asılıydı. Bununla birlikte caminin dış kısmı ağaçlık ve ferahtı.





2-      1. Ahmet Cami: Tuzla’da Mimar Sinan Caddesi, Galip Ağa Sokak ve Zahit Sokak’ın arasında bulunmaktadır. Giriş kapısının üzerindeki kitabede yazana göre cami 1609 yılında hizmete girmiştir.





Caminin yapılış tarihinin Sultan I. Ahmet dönemine denk gelmesinden dolayı, camiyi Sultan I. Ahmet’in yaptırdığı kanaati yaygınlık kazanmış ve cami bu isimle anıla gelmiştir.


Siz de aşağıdaki linke tıklayarak videomuzu izleyebilir, YouTube kanalımıza abone olabilirsiniz.


Comments


bottom of page