top of page

Tuzla ANKA Okçuluk Kulübü

Bugün Tuzla Güncel olarak, antrenmanlarını Tuzla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapan ANKA Okçuluk Kulübü’nü ziyaret ettik.





Zeminde yayların bulunduğu ve ısınmanın yapıldığı bir salon vardı. 7 yaştan itibaren sporcular kabul ediliyor, üst sınır ise yok.





Dışarıda ise 30,50 ve 70 m’lik atış parkurları vardı. Okçular spor disiplini gereği beraber ok atıyorlar, oklarını da beraber topluyorlar.





Bununla birlikte, yarışmayla kıyaslamak adına attıkları ok puanlarını not alıyorlar. Yarışma esnasında etraftan gelecek seslerden etkilenmemek adına müzikle antrenman yapıyorlar. Milli sporcular haftada 5 gün, hobi için yapanlar ise 2 gün çalışıyor.





Okçuluk sporunu biz de deneyimledik. Gözüktüğü kadar kolay değil. Yayı çekmek ayrı maharet, nişangâhı tutturmak ayrı maharet istiyor. Üstelik yay çektiğiniz andan itibaren titriyor ve kayıyor. Okçuluk sporu belki de en çok odaklanma isteyen sporlardan biri. Nefes alışverişiniz bile yay çekmenizle senkron olmak zorunda. Bununla beraber duruşu oturtmanız da zaman alıyor.


Siz de aşağıdaki linke tıklayarak videomuzu izleyebilir, YouTube kanalımıza abone olabilirsiniz.


Comments


bottom of page