top of page

Sıfırdan Arapça Öğrenmek

بسم الله الرحمن الرحيم 


Söze sözlerin en güzeliyle başlamak isterim. Peygamberimiz  (SAV)’in ilim hakkında çokça hadisi bulunmaktadır. Onlardan biri de “Kim ilim tahsil etmek için bir yola girerse, Allah o kişiye cennetin yolunu kolaylaştırır.” Bu sebeple Arapça öğrenmek, Kuran öğrenmek, Kuranı anlamaya çalışmak ve bunun için gerçek bir gayret içine girmek bize bu hadisi müjdeliyor. Tabiki bu Arapça öğrenmek ile sınırlandırılamaz ancak benim alanım bu yönde olduğu için böyle bir örnek verdim. Bize faydası olan her ilim için aynı müjde geçerlidir zira. 


Önceki yazılarımızda Arapça öğrenmekten bahsettik, “Kolayca nasıl öğrenebiliriz?“ başlığıyla da bir yazı yazmıştık. Okumayanlar için hatırlatayım. Öncelikle işimizi kolaylaştırmak için ,bu dili hangi alanda kullanacağımızı , ne için öğrenmek istediğimizi sorgulamak gerekirdi. Buna karar verdiysek artık kendimize bir yol haritası belirleyebiliriz.Her ne için öğrenmek istersek isteyelim elbette sıfırdan başlıyorsak her dilde olduğu gibi Arap alfabesini öğrenmekle başlarız. Herkesin imkanları farklı olabilir, özel öğretmenle yola devam edebilir , bir kuruma başvurabilir ( maalesef #Tuzla’da çok kısıtlı) yahut kendi kendine videolarla , doğru kitaplarla öğrenmeye çalışabilir. Ben de size evimizde kendi kendimize nasıl öğrenebiliriz bunları paylaşacağım.



Bu konuda öne çıkan bir isim var ki o da Arapçaya yıllarını ve gönlünü vermiş Prof. Dr. Mehmet Maksudoğlu’dur. Kendisinin Arapçayı Öğreten Kitap , Açıklamalı Kolay Arapça , Arapça Dilbilgisi gibi Türkçe anlatımlı kitaplarından faydalanabilirsiniz. Bu konuda çok fazla kaynak var . Ben ise Akdem yayınlarını tercih ediyorum yıllardır. Miftahül Arabiyye serisinin PreA1, A1,A2,B1,B2 gibi 9 kitaptan oluşan bir serisi bulunmaktadır. Öğrencilerimin çokça sevdiği bu kitap dinleme, okuma, yazma becerilerini sıkmadan kolay bir şekilde öğretiyor. Bir sonraki yazımızda preA1 seviyesi olan başlangıç kitabında neler var hepi birlikte göz atalım inşAllah .


Allah’a emanet olun 🌸



Selam ve Dua ile…



Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page