top of page

Latife Tekin - Manves City


MANVES CITY


Edebiyatın öncü isimlerinden biri Latife Tekin. Ders kitaplarında bile geçer ismi, şimdiyse 66 yaşını sürmekte. 

Her an yaşadığımız, dinlediğimiz, duyduğumuz olayların bir bütüne aktarımı. Öyle detaylar var ki bu işleyişi en doğal haliyle anlatıyor. Yazar mutlaka karakterlerden biri olmalı diyorsunuz. 


Manves City, Türkiye'nin büyük şirketlere teslim olan bir beldesinde Erice 'de yaşananları gözler önüne seriyor...  Hikâyede geçen kadın işçinin insan kaynaklarına yazdığı çarpıcı yazıyı paylaşıyorum. Detayları adeta içeriği yansıtmakta.


👁️ Sayın insan kaynakları,

6 ay önce mutfakta çalışmaya başlayarak işe giriş yaptım. Bir şikâyetim olmadığı halde nişanlımın akrabası diye bildiğim üretim şefi Atagün Usta çalışkan durumuma bakıp,

'' seni gözüm tuttu mim koydum üretim bölümüne alacağım''

diyerek devamlı beni yokladığından mutfaktan soğuyup üretime geçmeyi heves ettim. Kendisiyle nişanlım hakkında konuştuğum bir sırada, makine eğitimine gideceğimden bahsetti. Beni oturttuğu makinede daha önce 2 defa kanlı kaza olmuş. Bir kızın kolu kopmuş, hala daha mahkemelikler. Nişanlım fabrikadan atılınca benim de işten çıkmam istendi. Kabul etmediğim için nişanımız bozuldu. Bunu Atagün Usta'ya söylediğimde elimi yakalayıp, kulağıma; '' Ben Sana talibim'' dedi.

Rahatsız olup mutfaktaki işime geri dönmek istedim. ''Senin için o yol kapandı artık. Üretimde benim emrimdesin'' diye geri çevirdi. Sizden yerimi değiştirmenizi, o fırsat kaçmadıysa mutfağa geri göndermenizi istiyorum. Gündüzden işimi bitirip vardiyaya kalmıyordum en azından. Gece korkum yoktu oradayken. 'Kız aptal bu çağda ne gece korkusuymuş, elim ne güne duruyor.? Uzanır tutarsın' dedi. Beni klima odasına çekerse kurtulma imkanım yok. Fabrikada hem üretim şefi hem İmam olduğundan üste çıkar. Vardiyadan sonra gece mesaisine yazmaması için yardımcı olmasını söylüyorum. 'İstediğimi verirsen hay hay. Sen bana yardımcı olacak mısın?' diye soruyor. Bugün de aynı olay tekrarlandı ağzımı açıp cevap veremedim. İşçinin önünde durup cuma namazı kıldırıyor sonra yanıma gelip telefonundan müstehcen videoları izlettirmek istiyor. Kıblesi duası benmişim. Moralim bozuk olduğu için yorumsuz.




Comentários


bottom of page