top of page

Kolayca Arapça Öğrenmek Mümkün Mü ?

Güncelleme tarihi: 4 Şub 2023

Bismillahirrahmanirrahim.



Bundan 5 sene önce imam hatip ortaokulunda öğretmenlik yaparken çocukların derse olan dikkatini üzerimde toplayabilmek için aslında günlük konuşma dilimizde bile ne kadar çok Arapça kelime kullandığımızla ilgili örneklerle derse giriş yapmıştım. Öğrencilerden biri bu benzerlik karşısında “Öğretmenim biz aslında Arapça konuşuyormuşuz.” demişti :)


Benzerlik konusunda hemfikiriz. Çok benziyor, açıklayınca aklımıza , mantığımıza yatıyor . E hepimiz öğrenme konusunda da istekliyiz , hevesliyiz ama sonunda bize hayır olmayacak, ben yapamıyorum galiba dedirten ne ?

Kendimce Arapça konusunda insanlara nasıl faydalı olabilirim diye düşünürken şunu keşfettim. Aslında hayatımızdaki çoğu ilmi kategorize ettiğimiz gibi Arapçayı da etmeliyiz. Mesela tıp çok genel bir tabir ve öğrenmenin ucu bucağı yok bu nedenle KBB, Dahiliye, Hariciye , Ortopedi vs olarak kısımlara ayrılmış. Ya da hukuki bilgiler genel kamu hukuku, aile hukuku, ceza hukuku gibi bölümlendirilmiş. Aynı sistem Arapça’da da olmalı .


Önce kendimize şu soruyu soralım. Arapça’yı neden öğrenmek istiyorum , ben bu dili nerelerde kullanacağım ?


Verdiğiniz cevaplar aslında size Arapça öğrenmenizle ilgili ipuçlarını verecek ve işiniz çok daha kolaylaşacak. Nasıl mı ?

Misal olarak cevabınız iş sebebiyle olsun ve de sağlık sektöründe çalışmak istiyorsunuz diyelim. Malumunuz sağlık turizmi çokça arttı ve Arapların bu sebeple ülkemizi ve Tuzla’yı tercih etmeleri azımsanmayacak kadar fazla . İşte bu noktada temel Arapçanın üzerine sağlık Arapçasıyla ilgili dersler almanız gerekir.


Bunu temel Arapça, AÖF -İHL-İHO Arapçası , tercüme , hukuk Arapçası , iş Arapçası, lehçeler gibi amacımıza yönelik olarak detaylandırabiliriz.


Yazacağım gmail adresimden veya yorum kısmından sizler de hangi bölümle ilgili detaylı eğitim içeriklerini öğrenmek istiyorsanız bana yazabilirsiniz :)


Komentarai


bottom of page