top of page

İstanbul'da Yaşamak




Ne güzel şeydir İstanbul’da yaşamak. Bu yüzden bizler çok ama çok şanslıyız. Başka memleketlerin insanları şanslı olarak görmeseler de bizi, İstanbul’da yaşamın zor olduğunu düşünseler de hatta korksalar da İstanbul’a dahi gelmekten yine de şanslıyız işte biz; burada olduğumuz, İstanbul’da yaşadığımız için.


Bu olumsuz sözleri söyleyenler de aslında İstanbul’a bir gelseler, burada yaşamanın tadına bir varsalar hiç gitmek isteyecekler mi bakalım? Vardı benim böyle bir tanıdığım. İstanbul çok kalabalık, yoğun ve karmakarışık bir şehir; İstanbul’da yaşanmaz, diyen. Sonra memuriyeti sebebiyle İstanbul’a geldi ve bilin bakalım ne oldu? Şu an ben giderim belki İstanbul’da ama o asla.

Bir İstanbul bağımlısı oldu artık.


Ülkemizin başkenti Ankara olsa da İstanbul’dur en önemli şehri. Kültürün ve sanatın, yaşamın başkentidir İstanbul. Gezilesi, görülesi, yaşanılası, sevilesi hatta aşık olunası bir şehirdir İstanbul. Yurt dışındaki insanlara, Türkiye denince aklınıza hangi şehir geliyor, diye sorsanız azımsanamayacak bir çoğunluk, İstanbul, der size. Adına şiirler, şarkılar yazılmıştır İstanbul’un. İstanbul’u dinliyorum gözlerim kapalı…


Sana bir gün tepeden baktım İstanbul…


Ah İstanbul, İstanbul olalı… Güzel İstanbul… İstanbul’da sonbahar… Kız sen İstanbul’un neresindensin?.. Bunlar benim bildiklerim. Ah bir de bilmediklerim,

görmediklerim, duymadıklarım… Şiirlerin, şarkıların yanında İstanbul romanları, İstanbul aşığı şairlerimiz ve yazarlarımız, İstanbul dizileri ve İstanbul filmleri… Onları da unutmamak lazım tabi ki.


Filmler demişken eski Türk filmlerinde hafızamıza kazınmış, dillere pelesenk olmuş bir cümle vardır: İstanbul’un taşı toprağı altındır, diye. Neden bu kadar çok söylenmiş bu cümle? Demek ki İstanbul bu kadar çok kıymetli işte. Yaşam burada, kültür sanat burada, güzel insanlar burada.


Hayat İstanbul’da!


İşte bütün bu sebeplerle, kim ne derse desin çok ama çok kıymetlidir İstanbul. Ve bizler de bu kıymetli İstanbul’da yaşayan kıymetli, güzide insanlarız.



BURCU ASLAN ÖZBAKIR

1 Comment


murat
murat
Jan 26, 2023

Güleni şöyle dursun,ağlayanı bahtiyar... Değerli hocam kaleminize sağlık, insanların duygularına tercüman olduğunuz için.

Like
bottom of page