top of page

İstanbul Anadolu Yakasında Değişimi Başlatacağız...



İstanbul 1.Bölge dediğimiz Tuzla'dan Kadıköy'e kadar olan Anadolu Yakasında, geçtiğimiz günlerde Milletvekilliğine adaylığımı koymuş bulunmaktayım.


Aktif olarak kuruluşun ilk gününden bu yana çalışmalarını yürüttüğümüz İYİ Parti'de bulunmaktan onur ve şeref duymakta olduğumu da buradan belirtmek isterim.


Biz İstanbul Anadolu Yakasındaki bir çok probleme aşinayız. Ben Tuzla'da yaşamaktayım. Bu ilçedeki koku probleminden tutun ağır sanayilerden kaynaklanan sorunlardan, ya da Kadıköy'deki ulaşım sorunlarını hatta Anadolu Yakasında giderek artan nüfusun, altyapı yetersizliğinin, her geçen gün yükselen beton yığınlarının farkındayız.


6 Şubat'ta yaşanan depremin etkilerini hepimiz yaşadık, gördük ve de hissettik... Olası Marmara Depremine bu kenti bir an evvel hazırlamak gerekmektedir. Bunun için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Kandilli Rasathanesi'nin ortak araştırma sonucunda ulaşmış olduğu raporu inceledim. Bu raporda bahsedilen senaryoya göre olası bir 7.5 depreminde İstanbul Genelinin ve İlçelerinin tek tek ne düzeyde etkileneceği belirtilmiştir. Doğalgaz, Şebeke Suyu ve Atık Su Altyapılarının nasıl etkileneceği, 2000 öncesi yapılan binaların riskleri gibi konular başarıyla analiz edilmiştir. Rapora İBB'nin web sitesinden ulaşabilirsiniz. (Ayrıca Söz Gelimi Bina Hasar Tesbiti Bildirimi için: https://binatespitiformu.ibb.gov.tr/?forms.ibb web adresinden bildirim yapabilirsiniz.)


Anadolu Yakasının en riskli yerleri arasında gösterilen yerler arasında:


  • Moda (denize bakan kısmı),

  • Kadıköy (Kurbağalıdere),

  • Küçükyalı,

  • Kartal (Rahmanlar bölümü)

  • Pendik Sahil

  • Tuzla Sahili


bulunmaktadır. Buralardaki yapılara özellikle yoğunlaşılmalı ve bir en evvel toplanma alanları, beslenme ve barınma yedeklemeleri yapılmalıdır. Ayrıca Anadolu yakasındaki 1999 Gölcük depremi öncesinde yapılan tüm okullarımız belirlenmeli ve kusurlarının belirlenerek acil olarak işlemleri başlatılmalıdır. Buradaki okullardan kasıt, istisnasız özel ya da devlet; ilk öğretim, orta öğretim ya da üniversite fark etmeksizin tüm kurumlardan bahsetmekteyim.


Anadolu Yakasındaki trafik sorunu benim de sık sık maruz kaldığım ciddi bir meseledir. Bu konudaki çalışmalarımız bu yakada ciddi değişikliklerle yenilenecek ve partimiz nüfus politikalarımızla yoğun yapılaşmanın önüne geçerek trafiği rahatlatmaya çalışacağız. Bu konuyla ilgili uzmanlarımızın detaylı raporları bulunmaktadır.


Bir hekim olarak belirtmek isterim ki öncelik daima vatandaşlarımızın sağlığıdır. Engellilerimiz, Yaşlılarımız, Hamile ve Çocuklarımız bizim önceliğimizdir. Bunu önce İYİ Parti Yönetmeliğimiz sonra da bilhassa ben olmak üzere taahhüt ederiz.


Ülkemizin parlamenter sisteme geri dönmesi halinde yoğun olarak yürütmede faaliyet gösterecek olan Partimiz, bildiğiniz üzre Genel Başkanımızın isteği üzerine Başbakanlığa taliptir. Buna istinaden TBMM'de hızlı bir dönüşüm başlatarak bu dönüşümü Ülkemiz Bölgelerine ve İllerine de yansıtacağız.


Ülkemizdeki Eğitim, Sanayi, Ekonomi, Adalet vs. bir çok alanda Millet İttifakının rahatlatılmış etkisini tüm vatandaşlarımız hatta ülkemize gelen turistimiz, tüccarımız ve daha niceleri hissedecektir.


Tarım'dan tutun Atanamayan Öğretmenlerimize kadar her konuda ülkemizde yıllardır vadedilen fakat bir türlü hayata geçirilemeyen bir çok problemi ve çözümlerini Partimiz web sitesinde uzmanlarca hazırlanmış şekliyle bulabilirsiniz. ( https://iyiparti.org.tr/storage/img/doc/iyi-parti-guncel-parti-program.pdf )


Genel Başkanımız Sn. Meral Akşener'den tutun daha bugün bu partiye katılan vatandaşımıza kadar herkes aslında bu büyük değişimin bir parçasıdır. Gerek İl Başkanlıklarımız gerek İlçe Teşkilatlarımız, Yönetim, Delegelerimiz ve Üyelerle biz kocaman bir aile olarak yolumuza devam edeceğiz. Liderimizin kadın olması ve de partimizin kadınlara pozitif haklar tanıması beni -tüm içtenliğimle belirtiyorum- çok mutlu etmektedir.


Peygamberimizin (S.A.V.): "Cennet, Annelerin Ayakları Altındadır." Hadis-i Şerif'i, bu Cennet Vatanın Kadınlarca, Çanakkale Savaşında ve Milli Mücadele'de nasıl ayakta tutulduğunu biz erkeklere hikmetiyle tezahür etmiştir.


Son olarak şunu da belirtmek isterim ki Eğer Milletvekili Adayı seçilirsem, İstanbul 1.Bölge sorunları ve çözümleriyle özel olarak ilgileneceğim. Bana uzatılan hiçbir eli karşılıksız bırakmayacağım. Telefon hatlarım, Maillerim daima kontrol edilecek ve bana ulaşmak isteyen herkes benimle iletişime geçebilecektir. Bunun taahhütünü bu yazıyla kayıtlara düşmüş olayım.



" Çalışmak demek boşuna yorulmak, terlemek değildir. Zamanın icaplarına göre ilim, fen ve her türlü medeniyet imkanlarından azami derecede istifade etmek zaruridir. Hepimiz itirafa mecburuz ki, bu husustaki hatalarımız çok büyüktür."


M.Kemal Atatürk




Selamlar ve Saygılarımla.


Op.Dr. İhsan Önder Albayrak










Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page