top of page

Huzur Nedir?



Bir bankta denize karşı oturup seyretmektir uzakları. Dalıp gitmektir hayallere.


Evine girdiğinde mis gibi anne keki kokusudur huzur.


Kapıyı açtığında annenin seni güler yüzle karşılamasıdır.


Huzur evlattır. Evladın boynuna sarıldığında kendini dünyanın en önemli insanı zannetmendir huzur.


Sevdiğinin gözlerinde kaybolmaktır huzur. Ona bakınca dünya yansa umurumda olmamasıdır.


Güvende hissetmendir kendini bütün kötülüklere karşı.

Akşam koyunca başını yastığa, bütün günü düşününce içine yayılan rahatlıktır, yüzünde beliren tebessümdür huzur.


Allah’a inanmaktır huzur. Seccadeye baş koyduğunda, dua ettiğinde kendini iyi hissedebilmektir huzur.


Peki ya iç huzur… O nedir, nasıl sağlanır?


Dingin olabilmektir iç huzur. Varlığımızla, benliğimizle kendimizi rahat hissedebilmemizdir. “Benim için rahat.” deriz ya hani işte bu cümledir iç huzur.


Rahatça uykuya dalabilir iç huzuru olan insanlar. Çünkü yaptıklarından ve başına gelenlerden ötürü hissettikleri bir sıkıntı yoktur.


İnsanın kendisiyle baş başa kaldığında fark edebildiği bir kavramdır iç huzur.


Tek bir tanımı da yoktur. İnsanlar tıpkı kar taneleri gibi farklı farklı oldukları için iç huzuru bulma yolları da birbirinden farklıdır haliyle.


İç huzuru bulabilmek için farklı yollar denerler insanlar. Kimisi yoga yapar kimisi ibadet eder. Kimisi kendini sevdiklerine adar kimisi kendi içine yönelir, kendisini keşfedebilmek için fırsat tanır kendine.


Hangi yolu denersek deneyelim yapmamız gereken içe dönmektir aslında. İçimize bakmak, “Ben kimim, rolüm ne, insanlarla ilişkilerimde neyi doğru neyi yanlış yapıyorum?” sorularını sormak gerekir kendimize. Öz eleştiri yapıp, çarşaf gibi sermeliyiz doğrularımızı ve

yanlışlarımızı önümüze. Bizi sıkıntıya sokan, bizi yoran olaylardan ve kişilerden uzaklaşmalıyız en hızlısından. Bize iyi gelen ne varsa farkına varıp onlarla devam

etmeliyiz yolumuza. Bu şekilde devam ettiğimizde bir süre sonra fark edeceğiz ki bulmuşuz işte iç huzuru. Artık daha rahat koyacağız başımızı yastığa, içimizi derin bir huzur kaplayacak.


Kendimizi keşfetmiş olacağız. İçimizde bir rahatlık, yüzümüzde birtebessümle dolaşacağız artık. İç huzurumuzu bulmuş olacağız.

Kommentare


bottom of page