top of page

Güven hırsızları aldı başını gidiyor...


Gün geçmiyor ki bir dolandırıcılık  haberi daha duyulmasın. 

Televizyondan , sosyal medyadan görüp duyduklarımızın  bir de medyaya yansımayanları var.Her yerdeler...


İzlerken başına gelebileceği endişesi yaşıyorsun sonra ihtimal bile vermiyorsun.

Çünkü-sü ! Hayatımız teknoloji oldu internet siparişi vermeyen yoktur artık!  Ya alacağız ya alacağız saatlerce; uygundu ,iyiydi,güzeldi , osu, busu, şusu ,derken gezip zaman kaybı yaşamak yerine bir tık kapıma gelsin.

Bu kadar basit - değilmiş.Yaşamış olduğum kötü bir anımı(anı deyim artık) anlatmak istedim....


Neredeyse milyonların kullandığı 'Trendyol' aracılığı ile bir telefon siparişi verdim.Yorumları okudum , araştırdım neyse aldım.5 ay sonra telefonun İMEİ numarasının olmadığı ve 120 gün sonra kapatılacağını bildiren meşaj gelene dek her şey iyiydi.İlk yapılması gereken neydi ? Bilemedim bir afalladım , şaşkınlık,korku karmaşık duygular ...


Hiç vakit kaybetmeden Trendyol ile iletişime geçtim önce gayet iyi konuştuk yine güvendim, tabii sorunumun çözülecek olması umuduyla...


Üç iş günü kuralı...


Sabırla istediğim cevabı bekledim.Kendimi öyle inandırdım ki  kesinlikle yardımcı olacaklar  ve rahat edeceğim yaa güven sarsılması , kandırılma duygusu hatta oyalanmak , tarifsiz acı veriyor ve gelen yanıt :


"Yaşamış olduğunuz olumsuz durum için özür dileriz. Bizimle alakalı bir problem olmadığı anlaşıldı , ürünü aldığınız mağaza ile iletişime geçin."


Muhatap bulamadığım için son çare .Soluğu Tüketici  Hakem Heyeti 'nde aldım. Bakalım sonuç nasıl olacak? Uzun uzadıya yazmak beni de sıktı özür dilerim , kısa ve öz olandan yanayım.Birkaç tanıdığım da benzer sıkıntı yaşayınca yazmak istedim.


-EMEK

-FİKİR

-GÜVEN Hırsızlarını kınıyorum.Allah'ım iyi insanlarla karşılaştırsın. 


Comments


bottom of page