top of page

Gör Beni - Azra Kohen


'' Türkiye, Mösyö Picot, hızla lider bir ülke olma yolunda ilerliyor. Sizin oyalandığınız her gün onlara güç kazandırıyor, çünkü özkaynaklarından koklatmıyorlar bile! Değerlendirmesini istediğimiz hiçbir anlaşmayı Mustafa Kemal'in okuduğunu bile sanmıyorum,çok inatçı! Kendi sanayisinin kurdu, uçak, tren, araba, hepsini kendileri yapıyorlar! Engellemek zorundayız! En azından 60'lara kadar araba sanayi gelişmemeli bu topraklarda.Tarımda o kadar ilerdeler ki geçen sene domates yetiştirme tekniklerini göstermek için İtalya'dan bir heyet geldi, düşünebiliyor musun Mösyö, İtalyanlara domates yetiştirmeyi öğretiyorlar! Eğitim için müfredat oluşturuyorlar, üstelik dünyadaki müfredatları birleştirip eleyerek ve temel aldıkları örnek kim dersin?


 Bilmiyordu Picot, tahmin etti ''Almanlar?''


 Güldü Robert, '' Finlandiya!! '' dedi,


''Heyet raporu çıkarmış, eğitim için en ileri ülke olduğunu tespit etmiş! İşin komiği çıkan rapordan sonra anladık ki haklılar. Düşünebiliyor musun bu çiftçi bozuntusu Osmanlı devşirmesi cahiller, bize danışmadan adım atamazken bugün bu tespiti yapacak örgütlenmedeler. '' Mustafa Kemal durdurulmalı! '' dedi. '' Tek bir adam bu kadar sistemli olamaz! '' diye itiraz etti Picot.  Robert gülümsedi,


 '' Mustafa Kemal ile tanıştın mı? ''



Bu kitap bildiğiniz her şeyi baştan sorgulatacak. Dönemi öyle güzel anlatmış ki. Bu kadarla kalsa yine iyi... Dünya hakkında, dinler hakkında, milletler hakkında... Su gibi akıcı. Kendinizi bitirdiğinde bilge gibi hissediyorsunuz. Ve aynı zamanda hiç bir şey bilmiyormuş gibi. @azrakohen bu kadın bir harika. Tek bir kelimesi bile hayali değil. Hepsi gerçek. Ve hikayeleştirerek anlatması muazzam. Herkesin ama herkesin mutlaka okuması gerek. Yorumlarınızı msj olarak lütfen yazın. Yok artık dediğiniz her bilgiyi birlikte paylaşalım. Öğrenmeye açsanız benim gibi niceleri var tavsiye edeceğim.




Comments


bottom of page