top of page

Arapça Her Yerde



Bismillahirrahmanirrahim.


Eminim sizin de dikkatinizi çekmiştir Arapça’nın artık her an her yerde karşımıza çıkıyor oluşu.


Artık sokakta yürürken, toplu taşıma aracı kullanırken ya da bir kafede otururken Arapça bir şeyler duyuyoruz her birimiz .


Anlamını bilmiyoruz belki ama hepimize aşina geliyor duyduklarımız. Üç sene evvel Yalova Armutlu’ya gittiğimizde yol boyunca gördüğümüz yerlerin özellikle de “gayrimenkul” sektöründeki dükkanların tabelalarını gördüğümde gerçekten çokça şaşırmıştım. Evet bu bölümü okurken karşılacağımı biliyordum ama inanın ülkemin tabelalarına kadar yazılacağını ben bile tahmin etmemiştim :) .


Evet bu dil insanlarla anlaşmak, ticaret sektöründe mal alıp satmak için ya da sırf genel kültürümüzü arttırmak için bile öğrenilebilir ama onu diğerlerinden ayıran çok daha önemli bir özelliği var ki o da Kuran ve peygamber dili oluşudur . Bu nedenledir ki özellikle biz müslümanlar Arapçayı çokça önemser hatta onu kutsal kabul ederiz. Sadece üzerinde Arap harfleriyle nasılsın yazsak ve yere atsak eminim 10 kişiden 7si alır ve onu yüksek bir yere koyar. Çünkü anlamını bilmese dahi onun Kuran harfleri olması saygı duyulması için yeterlidir. Evet çokça önemli çokça değerli ama biz bu dilden neden bu kadar korkuyoruz sahiden ?


Gerçekten düşündüğümüz, gözümüzde büyüttüğümüz kadar zor mu ?


Şimdi rahat bir nefes alın ve bekleyin . Çünkü çok yakında Arapça’yı kolayca öğrenebilmenin ipuçlarını, kaynaklarını buradan paylaşacağım :)

Commentaires


bottom of page