top of page

Acımız Çok Büyük Ama Ayağa Kalkmak Zorundayız



Ülkemiz çok acı bir süreçten geçiyor hepimizin içi yandı… Artık deprem bölgelerinde yeni bir yaşam dönemi başladı. İnsanlarımız çadır kentlerde prefabrik yapılarda hayata tutunmaya çalışıyor. Peki bu dönemde nelerle karşılaşabiliriz?


1) Bölgede hijyen koşulları hızlıca sağlanmaya çalışılmalı çünkü çokkısa zamanda bu bölgede salgın hastalık riski baş gösterecektir.


Bölgeye hızlıca seyyar tuvaletler kurulmalı, bolca sabun, alkol bazlı dezenfektanlar ve kişisel hijyen malzemeleri

(çocuk bezleri, tuvaletkağıtları, kadın pedleri) temin edilmeli ve bunlar ulaşılabilir kılınmalı.


2) Hijyenik yemek hazırlanabilecek seyyar mutfaklar kurulmalı


3) Temiz su temini yapılmalı, özellikle altyapıdaki problemler nedeniyle şebeke suyundan ziyade paketli sular bolca bölgeye ulaştırılmalı ve halkın bunları kullanması sağlanmalı.


4) Tetanoz aşısı ve kuduz aşılarının yapılması sağlanmalı


5) Depremzedeler için hızlıca psikolojik destek programları başlatılmalı özellikle çocukların ve gençlerin mevcut durumdan en az psikolojik hasarla kurtulmaları sağlanmalı.


Çok zor günler geçiriyoruz ve ülkemizin yaralarını sarması uzun

sürecek gibi görünüyor…


Milletimizin birlik beraberlik ruhuna ve vicdanına sonsuz güveniyorum. Tek isteğim halkımızın provakatörlerin oyunlarına gelmeden aklıselim hareket ederek

birliğimizi ve dirliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermemesi. Evet yağmalama olayları var ve insanlarımız bunlara sabredemeyip kendi imkanları ile ceza vermeye çalışıyor ama ne olur cezanın devletin yetkisinde olduğunu unutmayalım, yakalanan bu yağmacıları ve

suçluları devletin polisine, askerine teslim edelim ki iç huzurumuz bozulmasın. Rabbim yar ve yardımcımız olsun…



Uzm. Dr. Suzan ALP

Comentários


bottom of page