top of page

Acunmedya Akademi'de Neler Öğrendim?


Acunmedya Akademi; içinde pek çok eğitim bölümü olan Nişantaşı Üniversitesi'nin Maslak 1453 Kampüsünün içinde kurulmuştur.

Yazılımdan Gastronomiye, Dijitalden Prodüksiyona çeşitli bölümlerle ve bunların kendi içlerinde de kişiye hitap eden alt dallara ayrılmasıyla kendi yolunuzda aradığınız gayede size öğretim verirken aynı zamanda fırsatlar da sunuyor. Arabayı bir kenara bırakıp toplu taşımayla gidiş 2 saat dönüş 2 saat olan bu yolculuğumda, kitaplar okudum, yazılar yazdım, ödevlerimi yaptım, insanlarla tanıştım. Eğer istediğiniz hedef uzaksa dert etmeyin, en iyi şeklde değerlendirmeye çalışıp bu vakitleri kâra çevirin. Öğrendiğim her bilgiyi, tanıştığım öğretici her insanı pembe, saydam, parlak bir top olarak hayal edip; omzuma astığım pamuklu keten bohçama atarım. Sizin heybeniz ne kadar dolu?


Okulda herkes üretici. Ben Dijital İçerik ve Yayıncılık bölümünde eğitim görüyorum. Sınıfımız 35 kişi. Başlarken amacım neydi?


-Var olan instagram hesabımı aktif ve bilinçli kullanmak

-İnsanları kitap okumaya teşvik etmek

-Kitaba karşı merak uyandırmak

-İlham olmak

-Yeni bir ortama katılmak

-Merak?

-Ürettiğim İçerikleri satmak


daha onlarca sebep yazabilirim... İşinde iyi olan fakat network için gelmiş pek çok kişi de var.


Daha ilk haftadan @betulusludur hocamızla bomba gibi giriş yaptık desem abartmış olmam. Renkli kişiliği ve ilham veren motivasyonuyla dijital yolunda üretmeden önce analiz yapmanın önemini öğretti.

*Hitap ettiğin kitle veya kişi?

*Rakip analizinin önemi

*Neredeyim? Nereye ulaşmak istiyorum?

*Strateji

*İsim-Logo seçerken nelere dikkat etmeliyiz?


vs... Skemorfik şarkısı bile yaptık :)) Bohçama iki top attım.


@erdemsilay hocamız ile fotoğrafçılık dersini ciddi bir şekilde ele aldık. Huysuz ve tatlı bu adam, 'fotoğrafçılıkta teorik bilgi yetmez' diyerek bize Büyükada'da gezi düzenledi ve kendi ekibiyle bütün gün profesyonel model çekimi yaptırdı.

*Açı ölçüleri

*Prim lensin özellikleri

*Gördüğümüz ışık oranının 1 birim olduğu

*Mercek İçi=Diyafram

*Enstantene ayarları

*Pozlama


daha nice bilgilerle, fotoğraf için şu sözleri ise; gerçek ama bir o kadar da hülyalı idi.

''Fotoğraf bir ışık izidir'' Ne kadar basit ve doğru değil mi? Işığı ne kadar iyi kullanırsan fotoğrafın o kadar iyi olur.

Bohçama iki top daha ekledim.


@okanirtis hocamız okulda benim en çok feyz almama neden olan kişidir. Youtube dersi verse de aslında sohbetler eşliğinde gerçekçi ve analitik hayat dersleri vermiştir. Kitap okumayı hiç sevmeyen hocamın bana en çok motivasyon kaynağı olması ironik değil mi? Kitapları kısa videolarla anlatmaya o teşvik etmiştir. Size her zaman minnettar kalacağım. Hedef kitlemdeki kilit kişi Okan Hoca. O okursa herkes okur hahaha


*Youtube hesabı açma

*Hedef kitle

*Youtuberların başarı yolculuğu

*İstatistikler

*Ödeme yöntemleri ve cezalar

*Sosyal medya hesabı yönetmek


gibi pek çok konu başlığıyla erken yaşta bize yol gösterici oldu. Bohçaya üç parlak top daha !


@hatemsipahiart hocamız ise güler yüzü ile bizlere arkadaş gibi bildiklerini, sevdiklerini,hayran olduklarını anlattı. Dünyayı takip ederek kendini her daim geliştirmeye hazır, öğrenmeye devam eden, sıfırdan başladığı kendi yolculuğunda kısa zamanda sağladığı başarıyla bize örnek oldu. Hatırımda kalan sözleri ise;

''İyi fotoğraf çekiyor olmanız yetmez. Her şeyiniz iyi olacak. Görünüşünüz, davranışlarınız, sözleriniz hepsi bir bütündür. Her şeyinizle bir marka olmalısınız.''


*Model çekimlerinde mankenin önemi

*Makyajın önemi

*Lightroom programı nasıl kullanılır?

*Fotoğrafı program kullanarak pürüzsüzleştirme

*Gördüğümüz bir çok fotoğrafın stüdyodan dijitale değişimi


Gelsin iki pembe top!


@dijital.burhan hocamız bize Canva programı eğitimi verdi. O kadar yönlü bir program ki sadece kendi içeriklerinden bile sayfa kurup üretici olabilirsiniz. İsterseniz kendiniz oluşturabilirsiniz.

Cinsiyetçilik gibi algılamayın ama onun gibi kibar, tatlı ,nazik bir erkek az gördüm. Tam bir öğretmen. Zaten kendi sosyal medya hesabında da bildiklerini anlatarak bir nevi öğretmenlik yapıyor. Her daim güler yüzlü, anlayışlı, sempatik ve sabırlı. Canva'yı bir çok kişi biliyormuş. Ben akademi de öğrenmiş oldum. Sizi tanımak güzeldi hocam! Her daim takipteyim!


*Canva uygulaması nedir?

*Neler yapılır?

*Profesyonel tasarımlar

*Canva'nın bilinmeyenleri


İki top daha döne döne eklendi.


Yapay zeka ustası @ozansihay hocamız ise en çok merak ettiğimiz ve beklediğimiz dersti. En yeni gelişmelerin adresi ta kendisi. Sosyal medyada da hatırı sayılır takipçi kitlesi olan hocamıza uğur getirdik ve ilk dersimizi yaptığımız gün kendisi 'mavi tik' aldı. Rüştünü ispat eden Ozan hoca o kadar donanımlı ki, hangi birini anlatsın bize? Adobe, Premier, Capcut bunlar asıl öğrenmemiz gereken, pek çoğumuzun aslında kullandığı fakat tam anlamıyla bilmediği uygulamalar. Bu üç programı profesyonel bir şekilde kullanırsanız asla işsiz kalmazsınız! Tabi teknolojiye ömür yetmez... Temel seviyede öğrendik ve her gün özelliklerine bir yenisi eklenen bu programları kurcalamayı asla bırakmamak gerek! Bir de Ozan Hoca'yı takip etmeyi tabii.


*Dünya neler yapıyor?

*Apple'ın bitmek bilmeyen icatları

*Capcut ile istersen kısa film çek

*Premier ile profesyonel video düzenleme

*Sosyal medyada düzinelerce bulunan uygulamalardan gerekli olanları seçme

*Uygulamaların aylık ve yıllık ücretleri

*Doğru çekim nasıl yapılır?

*Capcut'ın bilinmeyenleri


Capcut en çok kullandığım program olduğu için bu derse gelsin mi üç pembe top daha?


Prodüksiyon eğitimi veren @suleymanaga hocamız, birikmiş tecrübeleri ile hızlandırılmış teknik ders eğitimi verdi. Gözümüzde büyüttüğümüz teknik prodüksiyon kısmını basite indirgeyerek anlaşılır biçimde hızlandırılmış şekilde anlattı. Ayrıca akademiye gelen alanında başarılı olmuş kişileri misafir ettiğimiz Masterclass dersi olarak adlandırılan günlerde, kampüsün ortasına hazırlanmış bölümde asıl öğrencileri ile birlikte ekipman kurulumunu ve çekimini tüm herşeyiyle hocamız kuruyordu. Ses sisteminden kamera yerleşimleri, görüntü açılarından büyük ekran düzenlemelerine kadar öğrencileri ile birlikteydi her daim.


ve...


Akademinin kurucularından Gökhan Mutlay,

Aynen size yazdığım gibi güzel güzel günlerimiz geçerken daha ikinci haftadan sınıfa gelip;

'Siz nasıl dijitalcisiniz? Hani içerikler? Hepinizi takipteyim. İyi veya kötü önemli değil hemen üretime başlayın' diyerek kamçısını şaklatarak bize ara ara doping verdi.

Objektif bir gözle ve sosyal medyada iyi bir tüketici olarak gecenin karanlığında sesini duyduğumuz ama göremediğimiz baykuş gibiydi. Gördüğümüzde ise ellerimize ıspanak dolu konserveler tutuşturulmuş Temel Reis misali pazularımızı şişirerek içimizdeki gücü hazır hale getirmeye çalıştı. Gökhan bey'de , ekibi de her dönem bir çok kişiyle kesişen yollarında öğrenmeye ve öğretmeye devam ediyorlar.

Bu uzun hayat bir öğrenme yolu ise; hepimiz aslında öğrenci değil miyiz?


Ders aralarına tenefüs diyen 'ben' kendimi ilk kez yaşlı hissettiğim yer Akademi olsa da, genç arkadaşlarımdan teknolojik anlamda bir o kadar çömezim. Ders harici zamanlarımızda ettiğimiz sohbetlerde bile sürekli yeni şeyler öğrendim. Herkes üreticiydi. Birçok yeni dost edindim. Onları da eklersek, Acunmedya Akademi ile heybem, doldurduğum pembe saydam toplarımla epey ağırlaştı.


Maaşlı eğitim adı altında düzenlenen program ise; ilk olarak belirlenen miktarı toplu olarak ödüyorsunuz. Eğitimin ilk ayından itibaren 6 ay boyunca geri ödeme olarak yatırılıyor. Cüzzi bir miktar Akademi'ye kalıyor. Detaylar internette mevcut. Ben özellikle belirtmek istedim. İlk aydan itibaren de ödemelerim yatmaya başladı.


Anlatacak daha çok şey var...

Konuşsam çenem durmaz, yazsam ben de kelimeler tükenmez.

Akademi'yi özleyeceğim.


İyi ki kesişmiş yollarımız.


Mezuniyete de Acun baba geliyormuş. Son halka onunla kapanacak.


Reverans yaparak huzurlarınıza veda ediyorum.

Hoşçakalın!


Kommentare

Kommentare konnten nicht geladen werden
Es gab ein technisches Problem. Verbinde dich erneut oder aktualisiere die Seite.
bottom of page